Margje Vlasveld
    

Antroposofie als inspiratiebron

Antroposofie als inspiratiebron
De Meermin werkt vanuit een holistische visie op voeding, met de menselijke natuur en duurzame voeding als uitgangspunt. De Meermin is ook een Puur Gezond praktijk.

Eetgewoontes hangen nauw samen met persoonlijke factoren. Niet alleen lichamelijke conditie en smaakvoorkeuren hebben invloed op eetgedrag, ook dagindeling met school- of werktijden, inkomen, kookkunst, invloed van familie en vrienden en bijvoorbeeld zorg voor anderen spelen allemaal mee.

Goed eten is noodzakelijk om te leven, maar het is ook een rustmoment op de dag, eten is om van te genieten. Goed eten is een probleem als er niet voldoende van is, maar ook als er teveel van is. Dit laatste zien wij in de vorm van overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Dan moet de voeding worden aangepast.

Het veranderen van eetgewoontes kost veel tijd en aandacht. Ik deel mijn kennis over voeding, ziekte en gezondheid en vele jaren praktijkervaring graag om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes. De antroposofische visie op voeding is daarbij zeer behulpzaam, juist als het ingewikkeld wordt en veel ďgewone voedingĒ niet meer kan. Voor mij is het steeds een uitdaging om te zoeken naar eten om van te genieten.

Afspraken:
tel: 071 Ė 52 26 703
sms: 06 408 404 82
e-mail: info@de-meermin.nl
website: www.de-meermin.nl

Correspondentieadres:
DiŽtistenpraktijk De Meermin
Margje Vlasveld
Oranjerie 24
2316 ZK Leiden

Praktijkadressen:
Therapeuticum Haarlem
Prinsenbolwerk 12
2011 MB Haarlem
www.therapeuticumhaarlem.praktijkinfo.nl

Therapeuticum De Stroom
Stadionweg 222
1077 TE Amsterdam
http://www.therapeutencollectiefdestroom.nl

Medisch Centrum Roomburgh
Hof van Roomburg 3
2314 ZB Leiden
www.haproomburgh.praktijkinfo.nl