☰ menu

Academie Antroposofische Gezondheidszorg

  • De Interdisciplinaire basismodule is gestart in september 2018
Is geacrediteerd door sticting ADAP voor 210 punten
  • Bijscholingsdagen interdisciplinair zie onderaan pagina

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg ( AAG) is een initiatief van de beroepsverenigingen en applicatieopleidingen in het veld van de Antroposofische Gezondheidszorg.
De Academie is opgericht om in nauwe samenwerking met het beroepenveld bij te dragen aan de (na)scholing van hoger opgeleide professionals (niveau HBO en academisch). Hiertoe biedt de Academie cursussen en studiedagen aan, werkt nauw samen met andere antroposofische opleidingen, ontwikkelt een netwerk met enkele hoger onderwijs instellingen in Nederland en daarbuiten en streeft naar maatschappelijke erkenning.

Een centraal aanbod is de Interdisciplinaire basismodule. Dit blok is bedoeld voor alle hoger opgeleide professionals in het veld van gezondheidszorg en welzijn die geÔnteresseerd zijn in een vorm van integratieve gezondheidszorg, gericht op het versterken en ondersteunen van het genezend vermogen van de patiŽnt. De antroposofische gezondheidszorg maakt gebruik van actuele wetenschappelijke kennis en vult deze aan met vanuit de antroposofie ontwikkelde inzichten en therapieŽn. Dat biedt de mogelijkheid tot een meer holistische individuele benadering gericht op duurzame gezondheid. Veel patiŽnten/cliŽnten vragen om deze integratieve zorg en behandeling.

De basismodule kan als een op zich zelf staande intensieve oriŽntatie gevolgd worden. Tevens is deze het eerste blok van de antroposofische applicatieopleidingen voor artsen, diŽtisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. Voor andere beroepsgroepen zal de basismodule deel uitmaken van de registratie-eisen.
De cursus bestaat uit tien maandelijkse tweedaagse bijeenkomsten in Zeist, een aantal huiswerkopdrachten en een individueel werkstuk ter afronding.
De kosten bedragen Ä2900.

De Academie heeft een eigen website: www.academieag.nl
Hierop staan gegevens over de Academie en de interdisciplinaire basismodule, aanmelding en intake.

Moduleleiders: Guus van der Bie en Hannie Bakker

Voor het programma van de Interdisciplinaire bijscholing van de Academie Antroposofische Gezondheidszorg, zie: www.academieag.nl